Картоф в микровълнова
Бърза рецепта за чревоугодни мързеливци.
Необходими продукти:
- 1 голям картоф
- 2-3 с.л. вода
- масло, сол, пипер, яйце, яйчена салата… всичко, което върви с картофи
Начин на приготвяне:
1. Обелете и почистете картофа. Надупчете го малко от всички страни (за да излиза парата докато се готви, така че да не експлодира) и го сложете в малка купа с 2-3 с.л. вода. Сложете в микровълновата и пуснете на висока температура за 1 и половина минути. Обърнете картофа и го пуснете за още толкова. Надупчете го с вилица, и ако се пробива лесно, значи е готов.
2. По-големите картофи отнемат 5-6 минути за приготвяне. Ако не сте сигурни колко време да го готвите, просто го обръщайте често и тествайте с вилица след всяко пускане.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ