Регистрация

Картофи с кожички и млечен сос

Картофи с кожички и млечен сос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1046

Печени картофи във фолио, поднесени със заливка от чеснов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 8 средни по размер картофа
  • растителна мазнина за покапване
  • сол

За соса:

  • 1 малка опаковка заквасена сметана (около 150 мл)
  • 1/2 кофичка гъсто кисело мляко (около 200 мл)
  • 8 скилидки чесън
  • сол
  • връзка копър
  • 4 кисели краставички по желание

Начин на приготвяне:

1. Картофите измийте добре и без да ги белите, ги надупчете с вилица и обтрийте със сол. Поставете всеки в отделен лист алуминиево фолио и покапете с растителна мазнина. Увийте и пуснете да се пекат на 200 градуса за около 50 минути.

2. Докато картофите се готвят, пригответе соса. В купа смесете киселото мляко и сметаната. Добавете наситнените листенца на копъра и намачкания чесън. Посолете. По желание добавете няколко кисели краставички, нарязани на ситно.

3. Изпечените картофи извадете от фолиото и разцепете от едната страна с натискане или с нож. Полейте щедро със соса, украсете с листенца копър по желание и поднесете.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта