Картофени лодки със сметана и риба
Пълнени картофи с риба.
Необходими продукти:
- 4 големи (направо огромни) картофа
- 2 с.л. олио
- 20 г масло
- сол и пипер на вкус
- 100 г рибно филе (пушено, веяно, мариновано, консервирано... от сьомга, есетра, риба тон или друга, с която разполагате)
- сокът на 1/2 лимон
- листенцата на връзка копър
- 1 с.л. каперси
Начин на приготвяне:
1. Измийте много добре картофите без да ги белите. Използвайте тел или четка за зъби, за да почистите кората.
2. Чистите картофи покапете с олио и овкусете със сол и пипер. Поставете върху фолио или увийте във фолио и запечете на 200 градуса във фурната за 1 час или малко повече. Когато картофите се пробрждат лесно с вилица, значи са готови.
3. Готовите картофи разполовете. Изгребете част от сърцевината внимателно с чаена лъжичка и си я запазете за пюре или добавка към ястия.
4. Сгорещете маслото и олиото на тиган или в касерола. След това разпределете сместа в картофените лодки, посолете щедро и върнете да се запекат за 10-15 минути.
5. Сметаната разбийте на пяна с малко сол. Рибата и част от копъра наситнете и смесете със сметаната. Налейте лимоновия сок и разбъркайте.
6. Полученият крем разпределете в готовите лодките. Отгоре украсете с листенца копър и каперси.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ