Регистрация

Картофени лодки със сметана и риба

Картофени лодки със сметана и риба
Лесно   |   Порции 8 броя   |   Видяна: 1088

Пълнени картофи с риба.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 големи (направо огромни) картофа
  • 2 с.л. олио
  • 20 г масло
  • сол и пипер на вкус
  • 100 г рибно филе (пушено, веяно, мариновано, консервирано... от сьомга, есетра, риба тон или друга, с която разполагате)
  • сокът на 1/2 лимон
  • листенцата на връзка копър
  • 1 с.л. каперси

Начин на приготвяне:

1. Измийте много добре картофите без да ги белите. Използвайте тел или четка за зъби, за да почистите кората.

2. Чистите картофи покапете с олио и овкусете със сол и пипер. Поставете върху фолио или увийте във фолио и запечете на 200 градуса във фурната за 1 час или малко повече. Когато картофите се пробрждат лесно с вилица, значи са готови.

3. Готовите картофи разполовете. Изгребете част от сърцевината внимателно с чаена лъжичка и си я запазете за пюре или добавка към ястия.

4. Сгорещете маслото и олиото на тиган или в касерола. След това разпределете сместа в картофените лодки, посолете щедро и върнете да се запекат за 10-15 минути.

5. Сметаната разбийте на пяна с малко сол. Рибата и част от копъра наситнете и смесете със сметаната. Налейте лимоновия сок и разбъркайте.

6. Полученият крем разпределете в готовите лодките. Отгоре украсете с листенца копър и каперси.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта