Картофени кюфтета със зелен фасул и грах
Индийски пикантни зеленчукови кюфтета с картофи.
Бон Апети
Излъчен на 12.04.2017
Готвим различни картофени кюфтенца, които са с аромат на индийска храна и стабилно лютички. Сварените картофи се смесват със зелен фасул и грах, за да скрием вкусни зеленини в състава на картофените хапки. Сместа от зеленчуци се обогатява с лук и се овкусява с куркума и гарам масала, добавя се чесън, джинджифил и чили на прах, както и мента. От подправките правим сос, а после преминаваме към странния начин на пържене.
С ръце се оформят малки кръгли топчета от сместа, потапят се в ароматния сос, за да се навлажят и после се овалват в овесени ядки. Така хапчиците придобиват уникално хрупкава коричка, под която се крие меката пикантна сърцевина. Пържим на маслена баня, но ако желаете, можете да намаслите и да запечете на фурна. На принципа - "колкото по-нездравословно, толкова по-вкусно" пърженият вариант на тези постни кюфтета е по-апетитен, но ако имате своите съображения - изпечете ги. Можете да поднесете със салатата от краставици, пресен лук, целина и бадеми, която Лора и Стоян показват, но също така можете да се спрете и на други варианти.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ