Регистрация

Картофена салата с октопод и калмари



Картофена салата с октопод и калмари
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2936

Салата с морски дарове, маслини, картофи и чери домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 10.05.2017

Гръцка нотка вкарваме в това лесно и модерно предястие с морски дарове, където октопод и калмари си партнират със средиземноморския нюанс на каперси, маслини каламата и чери домати. За питателност се добавят варени картофи, а за да можем с право да обявим ястието за салата, слагаме стебла целина и магданоз. Това е перфекния избор, с който да завършим топъл летен ден, особено на веранда с изглед към морето и чашка мастика, узо или бяло вино.

В два отделни съда се варят картофите и октопода, като октопода се оставя да се сготви добре - докато дървен шиш или клечка за зъби премине през пипалото. Добре е компания да му правят дафинов лист, бахар и черен пипер на зърна. Следва за няколко минути да кипнем шайбите калмари в подсолена вода. После наситняваме морските дарове, картофите, чери доматите и магданоза. Целината правим на надлъжни тънки реснички. Сглабяме салатата, овкусяваме със сол, лимонов сок и зехтин; добавяме маслините и каперсите и сме готови да сервираме.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта