Карамелизирани моркови с грах
Гарнитура от моркови и грах.
Необходими продукти:
- 400 г моркови
- 400 г грах от консерва, буркан или замразена
- 50 г масло
- сока на 1/2 лимон
- 50 г кафява захар
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Обелете и рендосайте морковите на едро ренде или ги нарежете на тънки гредички.
2. Разтопете маслото в касерола и добавете в него захарта. Щом започне да се карамелизира, налейте лимоновия сок, изсипете морковите и гответе 1 минута като разбърквате. Захлупете с капак и оставете така 5-6 минути на умерен огън.
3. През това време отцедете грахта от соса на консервата или буркана. Ако използвате замразена, просто изсипете в ястието.
4. Гответе докато грахта омекне. Подправете със сол и пипер. Някои любители на комбинация от сладко и люто харесват ястието с добавка на наситнена люта чушка или чили на прах.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ