Капоната с натрошено бяло сирене
Безмесно ядене с патладжан и сирене.
Необходими продукти:
- ¼ ч. ч. зехтин
- 1 ч. ч. лук, нарязан на кубчета от по 1 см.
- 1 с. л. кедрови ядки
- 1 бр. средно голям патладжан, нарязани на кубчета от по 1 см. (трябва да напълни 2 чаши)
- ¼ ч. ч. зелени маслини, нарязани
- ¼ ч. л. листа от прясна мащерка
- ¼ ч. ч. домати, нарязани на кубчета
- 30 мл балсамов оцет
- 180 г бяло сирене фета
Начин на приготвяне:
1. В голям тиган загрейте зехтин, на средно силен котлон, докато мазнината стане гореща, но без да пуши. Добавете лука, кедровите ядки и запържете за 4-5 минути докато омекнат.
2. Прибавете патладжана и пържете още 5 минути. Добавете мащерката, нарязаните домати, маслините и балсамовия оцет. Изчакайте сместа да кипне.
3. Намалете котлона и оставете да къкри 5 минути.
4. Отстранете от котлона и оставете да се охлади до стайна температура.
5. Прибавете натрошеното сирене фета.
6. Сервирайте капонатата върху малки препечени филийки или в средата на масата с препечени филийки отстрани, за да могат гостите сами да си взимат.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ