Как да не се разкашква ориз при варене
Лесно | Порции 1
| Видяна: 5093
Сложете лъжица кисело мляко или лимонов сок във водата.
Ако ви е омръзнало всеки път вареният ви ориз да прилича на недобре пасирано пюре, ето няколко съвета как да запазите зърната цели и твърди, като същевременно оризът е добре разварен. Лео разкрива, че лъжичка кисело мляко или пък сок от лимон ще спаси превръщането на зърнената култура в каша или пюрирана маса.
Най-важните съставки
втасал ориз, глутенов ориз, див ориз, жасминов ориз, кафяв ориз, китайски ориз, ориз, ориз басмати, ориз за суши, ориз „Арборио”
Време за приготвяне: 1 мин.
Време за готвене: 1 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ