Кадаиф с орехи и желирани череши
Сиропиран кадаиф с плодове, канела и карамфил.
Необходими продукти:
- 400 гр кадаиф
- 100 гр масло
- 150 гр орехи
- желирани череши (от онези за коктейли или просто си извадете от домашно черешово сладко в буркан)
За сиропа:
- 2 чаени чаши вода
- 2 чаени чаши захар
- сока от половин лимон
- 1 пръчка канела
- 2-3 карамфилчета
Начин на приготвяне:
Поставяме кадаифа в тавичка, заливаме го с разтопеното масло и го запичаме за много кратко време.
Приготвяме сиропа като слагаме водата да ври заедно със захарта, лимона, канелата и карамфила, докато се сгъсти достатъчно.
Изваждаме кадаифа от фурната, поръсваме го обилно с ореховите ядки и накрая заливаме със сиропа. Украсяваме всяко парче в средата с една желирана черешка. Оставяме на хладно да престои и да се сиропира.
Сервираме и се наслаждаваме!
Да ви е сладко!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ