Регистрация

Индийски пролетни рулца

Индийски пролетни рулца
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2844

Вегетариански пролетни рулца с картоф.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 филийки бял хляб
  • 2 средни картофа
  • 1 малка глава лук
  • 1 зелено чили чушле
  • малка шепа грах
  • 1/2 с.л. кимион
  • мента и босилек по желание
  • сол и пипер на вкус

За сос чатни с пресен кориандър и мента:

  • 3/4 ч.ч. нарязан пресен кориандър
  • 1/2 ч.ч. прясна мента, нарязана и плътно постлана в чашата
  • 1 прясно люто зелено чили
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 3/4 ч.ч. кисело мляко
  • 1/4 ч.л. сол (или на вкус)

Начин на приготвяне:

1. Сварете картофите до омекване. Нарежете ги на малки кубчета или ги намачкайте и заделете.

2. В тиганче сложете 2 с.л. олио по избор. Прибавете кимиона, лука и граха и гответе докато грахът промени цвета си. Овкусете със сол и пипер (и други подправки по избор). Изключете котлона и разбъркайте хубаво всички продукти.

3. Изрежете коричката на хляба и го накиснете във вода, след което с ръце отцедете водата. Приплеснете мокрия хляб на плосък слой и добавете картофената смес по диагонал, така че да можете да навиете отгоре хляба като рулце.

4. Сгорещете олио и сложете едно по едно рулцата да се изпържат до златисто-кафяво на маслена баня.

На чатнито:

1. Сложете кориандъра, ментата, зеленото чили, лимоновия сок и 3 с.л. вода в съда на блендер или кухненски робот. Направете гладко пюре.

2. В малка купа разбийте киселото мляко на крем. Прибавете сместа от блендера и разбъркайте внимателно. Сложете 1/4 ч.л. сол и опитайте, ако е необходимо, доовкусете.

3. Поднесете рулцата, полети с малко чатни.

 

 

Източник:www.opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта