Регистрация

Зелеви сарми с бобена плънка

Зелеви сарми с бобена плънка
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1744

Постни сарми с прясно зеле и боб с домати от консерва.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 зелка или зелеви листа
  • 2 моркова
  • 1 глава лук
  • 1 голяма консерва боб в доматен сос
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 2 с.л. брашно
  • 50 мл олио
  • сол и черен пипер на вкус
  • връзка пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Обелете лука и го наситнете, а морковите рендосайте.

2. Сгорещете олиото, запържете в него лука докато започне да пожълтява и добавете и морковите. Гответе още 5-6 минути.

3. Следва да изсипете и консервата в тигана и да готвите още 5-6 минути като разбърквате периодично. Овкусете с подправки по желание и сложете наситнения магданоз.

4. Разделете листата от зелето и ги кипнете за няколко минути в подсолена вода.

5. Завийте сарми от листата и плънката. Махайте твърдата долна част на листата, за да бъдат по-крехки.

6. Редете сармите  в тавичка.

7. Смесете доматения сос с брашното и 200 мл вода. С тази течност залейте сармите.

8. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.

9. При поднасяне поръсете с още наситнен магданоз по желание.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта