Регистрация

Захаросан червен портокал

Захаросан червен портокал
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 3532

Вкусен захаросан портокал за украса на торти и сладкиши или пък на коктейли.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. вода
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 червен портокал

Начин на приготвяне:

1. Нарежете портокала на тънки филийки и отстранете семената.

2. В тенджерка смесете водата и захарта на слаб огън или докато захарта се разтвори.

3. Прибавете нарязаните портокали и оставете да заври.

4. Варете докато портокалът стане прозрачен (ако започне да се образува пяна, намалете огъня и тогава продължете да варите).

5. Оставете портокалите в сиропа за цяла нощ.

6. Използвайте парченцата за украса, а сиропа за сиропиране на сладкиши.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта