Запечена риба тон с картофи
Риба тон с аншоа и лимони.
Необходими продукти:
- 1 парче риба тон
- 2 картофа
- 1/2 ч.ч. маслини, нарязани на кубчета
- 1/2 ч.ч. препечени кедрови ядки
- 1/4 ч.ч. ситно нарязана аншоа
- 1/2 ч.ч. нарязан магданоз
- сокът на 1 лимон
- 3 с.л. зехтин
- 1/4 ч.ч. олио от гроздови семена
Начин на приготвяне:
1. Загрейте олиото от гроздови семена на силен огън в средно голям тиган.
2. Запечете рибата за не повече от 20 сек. от всяка страна. Оставете да се охлади.
3. Обелете и нарежете наситно картофите и ги сложете в средна тенджерка. Покрийте със студена вода и увеличете котлона до силен. Когато водата заври, намалете огъня на среден и гответе 2 мин.
4. Отцедете и охладете в хладилника. Разбъркайте маслините, аншоата, кедровите ядки, магданоза, лимона и зехтина с картофите и поднесете с тънък резен риба.
5. Можете да сложите рибата от вътрешната страна на кръгла формичка и да я напълните със салатата.
6. Украсете с градинска салата. Върви също със зелена салата с дресинг от лимон и зехтин или зелен боб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ