Закуска с тиква и овесено брашно
Печена тиквена каша или курабийки за добро утро.
Необходими продукти:
- 200 грама тиква
- 1/2 ч.ч. брашно
- 1 ч.ч. овесено брашно или овесени ядки, минати през чопър
- 30 грама масло
- 10 ореха
- 1-2 с.л. сметана (можете да използвате и кисело мляко)
- 1/4 ч.ч. захар
- 1/4 ч.л. сода
- 1 ч.л. канела
- 1 яйце
- боровинки или други сушени плодове по желание
Начин на приготвяне:
1. Рендосайте тиквата.
2. Смесете брашното, овесеното брашно, содата, захарта, яйцето, сметаната, разтопеното масло и канелата. Замесете тесто от тези продукти и в него добавете настърганата тиква.
3. Оформете с ръце като сплеснати сладки или директно изсипете масата върху хартия за печене и разпределете с лъжица по цялата площ на пласт с дебелина около 1-1,5 см.
4. Поръсете със счукани орехови ядки, стафиди, боровинки или други сушени плодове и печете за 20 минути на 180 градуса.
5. Поднесете за закуска с чаша мляко, кафе или чай.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ