Задушено свинско със соев сос и пипер
Свинско по филипински - мариновани мръвки с оцет, соев сос, чесън и пипер, сготвени на тиган.
Необходими продукти:
- 800-1000 г свински врат без кост
- 5 с.л. соев сос
- 2 ч.л. черен пипер на зърна
- 1 ч.л. захар
- 6 скилидки чесън
- 3 с.л. оцет
- 2 с.л. олио
- 400 мл вода
- 5 дафинови листа
- листа пресен магданоз
Начин на приготвяне:
1. Свинското месо нарежете на парчета с големината на двойна хапка. Прехвърлете в купа, залейте със соевия сос, добавете пипера и нарязания на малки парченца чесън, поръсете със захарта и засипете с оцета. Разбъркайте много добре и приберете в хладилник за минимум 30 минути да се маринова.
2. Сгорещете олиото на силен огън в тиган и положете в него мръвките. След 6-7 минути обърнете и гответе още 3 минути.
3. Намалете котлона на умерен. Залейте с отцедилата се в купата марината и водата. Добре е водата да е топла и дори вряла, за да не спира термичната обработка. Добавете дафиновите листа, разбъркайте и захлупете с капак.
4. Оставете да се готви за 1 час като намалите огъня още малко.
5. Вдигнете капака и оставете 10 минути течността да поизври. Прехвърлете в индивидуални порции и поръсете с листа магданоз. Ако има гарнитура от ориз или картофи, сипете и от соса на готвенето. Много е ароматен.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ