Регистрация

Задушено пилешко с тиквички по азиатски

Задушено пилешко с тиквички по азиатски
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2179

Пиле с чесън и джинджифил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 бр. пилешко филе
  • соев сос
  • джинджифил, нарязан на филийки
  • чесън, нарязан
  • сусамово семе
  • 1 тиквичка, нарязана на филийки
  • 100 г ориз басмати или обикновен ориз
  • гореща вода/бульон

Начин на приготвяне:

1. Измийте и изцедете ориза в една тенджера.

2. Наредете филетата върху ориза и сложете джинджифила и чесъна около тях по ръба на тенджерата. Сипете малко соев сос върху пилешкото.

3. Долейте гореща вода/бульон, така че пилешкото да се покрие.

4. Изчакайте водата да заври, покрийте съда и оставете да къкри, докато пилешкото се сготви.

5. Добавете тиквичката и сусамовото семе, както и щипка сол.

6. Можете да добавите тиквичките малко преди пилешкото да е напълно готово или да ги сервирате студени с пилешкото и ориза.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта