Регистрация

Задушено месо с яйца

Задушено месо с яйца
Лесно   |   Порции 1-3   |   Видяна: 3981

Бърз обяд с пържено месо в яйчена обвивка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • задушено месо от предишния ден, отцедено от соса
  • яйца
  • домати, фино нарязани
  • лют сос (или друг сос по желание)

Начин на приготвяне:

1. Разтопете 1 с.л. масло в тиган на умерен огън.

2. Сложете задушеното и разбъркайте за около минута, докато се изпари всичката излишна течност.

3. Натрошете месото с шпатула и го разпределете равномерно по дъното на тигана. Пържете 3 мин.

4. Обърнете като внимавате  запърженото месо да остане отгоре. Притиснете с шпатулата равномерно по дъното.

5. Счупете яйцата върху месото - броят им зависи от броя порции, които желаете да приготвите, но и от големината на тигана. Покрийте с капак и гответе 3 мин.

6. Свалете от огъня, украсете с домати, лют сос на вкус и поднесете

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта