Задушени перлени кюфтенца
Необходими продукти:
- 250 г свинска кайма
- 200 г скариди (по желание)
- 1/2 ч. л. сол (или повече, на вкус)
- 1 ч. л. захар
- 1 с. л. картофено нишесте
- 2 с. л. пролетен лук, счукан
- 3/4 ч. ч. лепкав ориз
- бял пипер, на вкус
- 1 ч. л. сусамово олио
Начин на приготвяне:
1. Накиснете ориза във вода за поне 2 часа или за цяла нощ.
2. В голяма купа смесете каймата с 1/2 ч.л. сол, прибавете парчета скариди (по желание) и разбъркайте.
3. Сложете захарта, картофеното нишесте, белия пипер, пролетния лук и сусамовото олио.
4. Омесете хубаво и заделете.
5. Отцедете ориза и добавете щипка сол и малко сусамово олио, разбъркайте хубаво.
6. Оформете малки кюфтенца и ги покрийте с ориз.
7. Сложете кюфтетата на разстояние 1,25 см едно от друго върху намаслена тавичка и задушавайте 15-20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ