Желиран свински език с моркови и лук
Език от прасе в желатинов бульон с подправки.
Необходими продукти:
- 300-400 грама свински език
- 1 голям морков
- 1 глава лук
- сол и черен пипер на зърна
- дафинови листа
- 1 ч.л. желатин
- връзка магданоз
Начин на приготвяне:
1. Измийте хубаво езика и го сложете да кипне заедно със студена вода.
2. Изгребвайте първоначално пяната която ще се образува, докато спре да се отделя.
3. След това добавете дафиновите листа, сол и черен пипер на вкус и оставете да се готви на слаб огън за 2 часа.
4. Спрете ястието, с щипки извадете езика и го шокирайте под студена течаща вода.
5. Предишната точка ще помогне за изпълнението на тази. Сега обелете езика - кожата пада по-лесно след шокирането.
6. Разтворете желатина в малко студена вода до набъбване.
7. Гребнете около 350 мл от бульона, в който е врял езика и разбийте в него набъбналия желатин. Течността трябва да е топла, но в никакъв случай вряла или вряща в момента.
8. Сварете моркова и лука за няколко минути до омекване.
9. В тавичка или чиния нарежете езика на хапки или кубчета, направете същото с лука и моркова, наситнете магданоза, смесете всички продукти и ги залейте с желатиновия бульон.
10. Приберете в хладилник докато стегне хубаво и след това сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ