Регистрация

Ечемик с патладжани и тиквички



Ечемик с патладжани и тиквички
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1402

Ечемичена салата с печени зеленчуци и авокадо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 11.06.2018

Ястие с перлен ечемк, което представлява кръстоска между богата и питателна салата и леко лятно основно готвят Лора и Стоян, като комбинират много продукти, за да се получи една шарена и засищаща чиния без месо.

Перлен ечемик се вари в кипнала вода до омекване, след това се пресипва в гевгир и се охлажда под течаща студена. Добре отцедените зърна се пресипват в купа. Патладжан, тиквички и шарени чушки се режат на кубчета, овкусяват се със сол и пипер, поливат се със зехтин и се запичат на фурна. След охлаждане се добавят към ечемика. Следват разполовени чери домати, авокадо на кубчета и царевица от консерва. Подправя се с намачкан чесън, балсамов оцет и пресни босилек, розмарин и мента. На финала се поднася с натрошено козе сирене или друг вид сирене по желание.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта