Есенно телешко с гъби и орехи
Телешки шол с гарнитура по грузинска рецепта.
Бон Апети
Излъчен на 03.11.2016
Разкриваме грузинска рецепта за телешко със зеленчуци, която може да се стори странна на българското небце. Месото се готви в бял винен оцет под капак докато киселината напълно попие в него и го направи крехко и разпадливо. След това се запържва за кратко докато повърхността се стегне и после се кипва с вода, за да се отпусне текстурата му отвътре. Овкусено с дафинов лист, кориандър и лют пипер, към телешкото се добавят едри парчета печурки и термичната обработка под капака продължава да се вихри. На финала при месната гозба влизат смлени заедно чесън и орехи, както и малко сминдух за допълнителна питателност. Гозбата не е най-красивото ястие на вид, но пък е така вкусна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ