Регистрация

Елегантно телешко в марсала

Елегантно телешко в марсала
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1002

Панирано телешко с винен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 телешки пържоли
  • 2-3 с.л. брашно
  • сол и пипер
  • 80 г масло
  • 1 с.л. олио
  • 180 мл вино марсала
  • 3 с.л. сметана
  • 2 с.л. соев сос
  • клонка розмарин

Начин на приготвяне:

1. Телешкото месо начукайте със сол и пипер докато се изтъни. Не бива да става чак прозрачно като за шницели, но все пак дебелината не трябва да надвишава 2 см.

2. Виното изсипете в касерола и кипнете с клонката розмаин. Оставете да поври няколко минути на умерен огън. После налейте сметаната и соевия сос и кипнете отново. След 2 минти снемете от огъня. Добавете 30 г студено масло в соса и разбъркайте докато се разтвори от топлината.

3. Брашното изсипете в чиния, овалвайте телешкото в него и запържете в сгорещени 50 г масло с 1 с.л. олио.

4. Сервирайте тoплoтo телешко със заливка или подложка от винения сос. По желание можете да поръсите и малко пресен копър за разкош.

 

Източник: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта