Елда с пилешко и доматен сос
Пилешко с елда и зеленчуци.
Лека и сравнително полезна храна за обяд или скромна вечеря предлагат от канала Dazzle Spoon като показват как да си сготвите ястие с пиле и елда, като за него можете да използвате пилешко месо, останало от предишно готвене или от пиле на грил. Разбира се, най-добре е да си купите пилешки бутчета и да ги сварите с подправки и обрезки от зеленчуци, за да имате домашен пилешки бульон.
Лукът и морковите се наситняват и се запържват в малко олио. После се добавя елдата и когато зрънцата попият мазнината напълно, се налива пилешки бульон и се овкусява със сол и пипер. Месото се накъсва и се добавя в ястието. Оставя се да покъкри докато гречката (така викат на елдата в някои краища) изпие течността. После се налива доматено пюре, рядка лютеница, паприкаш или разредена с вода доматена салца. Готви се отново до извиране на течността. Ястието се опитва за нужда от още подправки и е готово за сервиране - по желание с пресен босилек, за да му придаде неустоим аромат.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ