Регистрация

Домашно приготвен геврек

Домашно приготвен геврек
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 6418

Домашни гевречета с маслена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти                        

За брашното:

  • 1 с.л. инстантна мая
  • 1 с.л. захар
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. разтопено масло
  • 1 ч. топла вода
  • 3 ч.ч. брашно

Съставки за водна баня (смесете докато се разтворят):

  • 2 ½ с.л. сода бикарбонат
  • 4 ч.ч. топла вода

За да поръсите и подправите:

  • сирене пармезан
  • канела, смесена със захар
  • сол
  • разтопен шоколад
  • заквасена сметана
  • чесън и подправки

Начин на приготвяне:

1. Смесете съставките за тестото и омесете, докато получите меко, но нелепкаво тесто. Оставете го да втаса за 1 час.

2. Разделете тестото на 8-10 парчета. Намажете с малко олио една тава или масата. Разточете всяко парче тесто и го оформете като въже, дълго около 75-80 см. След това оформете въжето като панделка.

3. Потопете гевречетата във водата със содата бикарбонат, за да ги овлажните и после ги подредете върху намазана с олио тава.

4. Можете да поръсите гевречетата по ваш вкус с пармезан или сол или канела примесена със захар.

5. Оставете ги за 30 минути. Загрейте печката до 250°C и после печете гевречетата около 7-10 мин., докато придобият златист цвят.

6. Намажете ги с масло, за да са лъскави. Сервирайте ги горещи.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта