Регистрация

Домашни хамбургери с телешко, карамелизиран лук, гъби и босилков сос

Домашни хамбургери с телешко, карамелизиран лук, гъби и босилков сос
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1385

Домашен сандвич с месо, карамелизиран лук, сос тартар и печурки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Както всички сандвичи и тези търпят голяма импровизация. Можете да обогатите с листенца айсберг, кисели краставички или да използвате готов барбекю сос вместо подобието на тартар. Импровизирайте според вкуса и наличните продукти:

Необходими продукти:

  • 400 г телешки стек
  • 6 питки за сандвичи (ако са от малките, може и повече)
  • сол и пипер
  • олио
  • 3 с.л. заквасена сметана
  • 1 с.л. майонеза
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 10 листа босилек (можете да замените с листата на връзка копър)
  • 1/2 краставица (или 2-3 кисели краставички)
  • 2 глави червен лук
  • 1 с.л. захар (кафява е по-добре)
  • 2 с.л. балсамов оцет (може и 1,5 с.л. обикновен)
  • масло по желание
  • 10-12 пресни печурки

Начин на приготвяне:

1. За соса смесете наситнения босилек с майонезата, сметаната, лимоновия сок и нарязаната на малки кубчета краставица. Овкусете със сол и разбъркайте добре.

2. Телешкото месо обтрийте със сол и пипер и покапете с мазнина.

3. Лука нарежете на полумесеци. Сложете в тиган със съвсем малко олио. След няколко минути, когато е омекнал, добавете захарта и оцета и оставете да се готви на слаб огън докато се карамелизира.

4. Гъбите нарежете на полумесеци и жарнете в малко олио със сол и пипер. Идеята е да останат сравнтелно свежи, затова не прекалявайте с термичната обработка.

5. В добре загрят тиган запечатайте телешкото на силен огън за по минута от страна. След това допечете в загрята фурна на 200 градуса, като можете да увиете в алуминиево фолио, за да остане сочно. 20-25 минути са достатъчни. Можете да сготвите месото и в тигана от запечатването, като обаче намалите темпратурата.

6. Разполовете питките (не докрай) и запечете двустранно, като можете да намажете с малко масло.

7. Сглобете сандвича като започнете с малко от тартара, след това сложете карамелизиран лук, после гъби, следва телешко, нарязано на слайсове, останалия тартар.

 

Източник: lozhka.su

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта