Домашни скалички с шоколад
Домашна скаличка с масло, какао и шоколадова глазура.
Обичаш ли скалички? Онези разкошни шоколадови десерти с остър връх, облечен в шоколад и поръсен с бял снежен прашец от кокосови стърготини. Изкусителните десертчета, навяващи соцспомени сякаш са достижими само по сладкарниците или в опаковка от супера, където се продават бледи подобия на познатата от едно време скаличка. Оказва се, че този десерт се прави лесно и в домашни условия, а защо не го спретваме ежемесечно за семейстовот си и ние не знаем. Въпреки че осъзнаваме, че в купешките се използват вредни заместители на маслото, нискокачествен шоколад и безвкусни бисквити или наистина остарял хляб. Ето как можете да си хапнете страхотна домашна скаличка с уникален автентичен вкус. Като си я направите - разбира се.
Влогърката Милена, по чиято рецепта работим, приготвя десерта от стар хляб, но вместо него можете да използвате два пакета чаени бисквити от вид по избор. Важно е хлебната или бисквитената част да се начупи на ситно, но не да се смила. Следва да я овкусим със захар, да добавим какао и разтопено масло, а после от сместа с ръце да оформим скаличките. Ако текстурата е ронлива, добавете още масло. Ясно е, че за семейството и приятелите ще изберем по-качествен продукт от палмовата мазнина, с която се правят купените скалички.
Направените вече десертчета, които можете да скалъпите също на топки или други фигурки, се прибират в хладилник да стегнат, а през това време се спретва заливката - от разтопен на водна баня шоколад в мляко. Остава с лъжица да полеем от шоколада върху върховете на постигнатото сладкарство в домашни условия и по желание да украсим с допълнителна декорация. Готово - имаме си домашни скалички.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ