Домашни варени гевреци с масло
Средно | Порции 4-6
| Видяна: 8001
Претцели с хрупкава солена коричка и мека сърцевина.
Захващаме се с месене, но този път от обикновеното млечно тесто със суха мая оформяме немските гевречета, познати като претцели или бретцели. Тънкостта при направата на гевреци е в тяхната термична обработка, защото се варят в содена вода преди печене. Така се получава уникалната типична за хлебчето твърда коричка, която плътно обгръща меката сърцевина. Толкова е лесно да си го направите вкъщи - разберете как:
Най-важните съставки
брашно, вода, захар, масло, мая, мляко, морска сол, олио, сода бикарбонат, сода за хляб, сол, хлебна сода
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ