Регистрация

Домашна пица Тони с домати, кашкавал и бекон

Домашна пица Тони с домати, кашкавал и бекон
Трудно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 20786

Да си направим богата пица с домашно тесто, собственоръчно забъркан доматен сос и щедра плънка с месо, царевица, гъби и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

В тази рецепта използвахме домашно приготвено доматено пюре. Рецептата е достатъчна да нахрани 4-5 гладни гърла.
Пицата е по идея на моя племеник Тони, който участва активно в нейното приготовление. Готвенето е удоволствие, споделето го с вашите деца, роднини и приятели.

Необходими продукти:

За тестото:

  • 1 килограм бяло брашно
  • 2 яйца
  • 3 ч.ч. вода
  • 1 ч.л. сол
  • 1/3 ч.ч. олио

За доматеното пюре:

  • 3 средно големи домата
  • 1 стрък босилек
  • 2 скилидки чесън
  • черен пипер
  • зехтин
  • сол и захар

За плънката:

  • царевица, малка консерва
  • кашкавал
  • бекон
  • 5 големи печурки
  • 3 средно големи домата
  • маслини
  • риган

Начин на приготвяне:

На тестото:

1. Изсипете брашното в голяма купа заедно със солта, водата, яйцата и олиото. Замесете тесто, което да не се лепи по ръцете. Оформете го на топка, намазнете го с няколко капки олио да не хване кора о го оставете да предстой 30 мин до 1 час. През това време направете домашното доматено пюре.

На домашното доматено пюре:

1. Нарежете три средно големи домата и ги пюрирайте в блендера.

2. Добавете към тях 2 скилидки чесън, 5-6 листа босилек и пюрирайте отново.

3. Готовата смес прехвърлете в тенджера и варете около 30 минути на среден огън, като бъркате за да не загори. Може да добавите и по една чаена лъжичка сол и захар, както и зехтин и черен пипер на вкус.

На пицата:

1. Разтелете с дебелина 1-2 сантиметър отпочиналото тесто.

2. Изсипете върху него домашното доматено пюре и поръсете с ригана.

3. Наредете върху него нарязаните гъби, царевица, бекон и маслини. Нарязаните домати и кашкавал не се добавят на този етап.

4. Печете пицата в предварително силно загрята фурна. Колкото повече градуси е способна да вдигне печката ви - толкова повече ще се доближите до оригиналните пици, които се пекат на 400 С. В случая с традиционните домакински електроуреди едва ли ще можете да печете пицата на повече от 250-300 С, така че не се притеснявайте.

5. След като прецените, че е готова (покафенява по ръбовете) я извадате и добавете настърганият кашкавала и нарязаните на шайби домати.

6. Върнете я в изключената фурна за още 5 минути, за да се разтопи кашкавалът. Най-накрай готовата пица залейте с тънка струйка зехтин.

Съвети:

* Ако в семейството има вегетарианци, можете да разделите пицата на две половини - месна и безмесна.

** Не се смущавайте да импровизирате с други видове месо по ваш избор.

*** Още зеленчуци по избор и малко топено сирене няма да развалят вкуса на домашната ви пица - замислете се с какви продукти ще ви бъде най-апетитна.

**** При сервиране не забравяйте за любимия си сос за пици, който ще се окаже перфектен завършек на засуканата ви италианска храна.

Добър апетит!

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
2
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта