Регистрация

Домашна пица с бекон и моцарела

Домашна пица с бекон и моцарела
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1514

Доматена пица с домашно тесто и топинг от лук, бекон и моцарела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 520 г брашно
  • 1/2 пакет суха мая
  • 1/2 ч.л. сол
  • 30 мл зехтин или олио
  • 400 мл доматен сос
  • 300-400 г бекон
  • 1-2 глави червен лук
  • 300 г моцарела
  • босилек (пресен и сух)

Начин на приготвяне:

1. Брашното пресейте в купа и смесете със солта и маята. Добавете олиото и 300 мл вода и замесете тесто, което не се лепи по ръцете. Покрийте със стреч фолио и оставете да втаса за 1 час.

2. Разстелете тестото в най-голямата възможна тава, като предварително я намаслите. Можете да изпечете и две по-малки пици, особено ако фурната ви не е от най-просторните.

3. Намажете тестото с малко зехтин, отгоре разпределете доматения сос като оставите борд. Поръсете със сух или наситнен пресен босилек.

4. Разпределете отгоре лука, нарязан на шайби, бекона - на полумесеци и моцарелата - на кръгчета.

5. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна за 20 минути. По желание след изваждане украсете с листа пресен босилек и поднесете с любимия сос за пици.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта