Регистрация

Домашна лазаня с кайма и гъби

Домашна лазаня с кайма и гъби
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 3350

Традиционна лазаня със запръжка от кайма, бешамел и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г готови кори за лазаня
  • 1 кг кайма смес
  • 350 г пресни гъби
  • 400 г лук
  • 1 морков
  • 3 скилидки чесън
  • 100 г масло
  • 100 г брашно
  • 1 литър прясно мляко
  • 300 г кашкавал
  • 2 с.л. доматена салца
  • 4 с.л. зехтин за готвене или олио
  • сол, пипер и индийско орехче

Начин на приготвяне:

1. Започнете като си направите заготовките. Така ще е най-лесно. Лука и чесъна наситнете. Кашкавала и моркова рендосайте. Гъбите почистете и нарежете на кубчета.

2. Следва да си направите традиционен сос бешамел като разтопите маслото на умерен огън в касерола, след това леко запържите брашното в него и щом минимално започне да променя цвета си, добавяйте млякото като разбърквате така, че да не се получат бучки. Оставете да закъкри, за да се редуцира. Подправете със сол, пипер и индийско орехче.

3. Сгорещете мазнината в тиган и запържете в нея лука и чесъна. Щом запонат да покафеняват, добавете моркова, гответе още 2-3 минути, след това добавете гъбите и оставете да се готви докато омекнат. Добавете каймата и гответе докато се разпадне на трохи. Подправете със сол, пипер и доматения концентрат.

4. Намазнете правоъгълна тава и наредете по дъното плътен пласт от незастъпващи се кори за лазаня. Отгоре разпределете част от каймяната запръжка, след това част бешамел и после поръсете с рендосан кашкавал. Следва пласт кори, пак кайма, бешамел, кашкавал... и така до изчерпване на количествата. Завършва се с кори, които отгоре се намазват обилно с бешамел. Запазете си малко от кашкавала за поръска след изпичане.

5. Печете за 1 час на 175 градуса. Поръсете със заделения кашкавал и върнете в изгасената фурна за 3 минути, колкото да се разтопи кашкавалът.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта