Домашен телешки пастет
Домашен пастет от телешко месо с масло, лук и подправки.
Необходими продукти:
- 500 г телешко месо
- 1 глава лук
- 6 с.л. масло
- 60 мл сок от портокали
- сол, черен, червен и лют пипер
- чесън на прах
- лук, морков, целина, бахар, дафинов лист и карамфил за бульона
Начин на приготвяне:
1. Залейте телешкото месо с вода и добавете нарязани на едро лук, морков, целина и други зеленчуци по желание. Добавете подправки и варете докато месото се сготви. След това прецедете бульона.
2. В блендер пюрирайте лука с маслото. Отделно смелете през месомелачка или в чопър свареното телешко, като добавите портокаловия сол и няколко лъжици бульон.
3. Обединете лучената и месната смес, добавете сол, черен, червен и лют пипер и по желание чесън на прах. Смесете всичко хубаво и приберете в стъклен или земен съд в хладилника. Издържа на студено до седмица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ