Регистрация

Домашен телешки пастет

Домашен телешки пастет
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2942

Домашен пастет от телешко месо с масло, лук и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г телешко месо
  • 1 глава лук
  • 6 с.л. масло
  • 60 мл сок от портокали
  • сол, черен, червен и лют пипер
  • чесън на прах
  • лук, морков, целина, бахар, дафинов лист и карамфил за бульона

Начин на приготвяне:

1. Залейте телешкото месо с вода и добавете нарязани на едро лук, морков, целина и други зеленчуци по желание. Добавете подправки и варете докато месото се сготви. След това прецедете бульона.

2. В блендер пюрирайте лука с маслото. Отделно смелете през месомелачка или в чопър свареното телешко, като добавите портокаловия сол и няколко лъжици бульон.

3. Обединете лучената и месната смес, добавете сол, черен, червен и лют пипер и по желание чесън на прах. Смесете всичко хубаво и приберете в стъклен или земен съд в хладилника. Издържа на студено до седмица.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта