Регистрация

Домашен сладолед тирамису с шоколад



Домашен сладолед тирамису с шоколад
Средно   |   Порции 16 топки   |   Видяна: 1831

Сладоледени топки с бишкоти, маскарпоне, кафе и сметана, покрити с разтопен шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 12.05.2017

Домашно тирамису в сладоледен вариант - това правят Лора и Стоян като с основните продукти за бишкотения сладкиш приготвят домашен ароматен сладолед. Първо жълтъците на три яйца се разбиват със захар и в тях се добавя инстантно кафе и ароматното десертно готварско вино марсала, използвано и за напояване на бишкотите в някои рецепти за тирамису.

Следва да се разбие животинска сметана на пяна и да се остави настрани да почака реда си. В трета купа разбъркваме маскарпоне с ванилова захар и след това обединяваме с жълтъчения крем и сметаната. Добавяме натрошени бишкоти и оформяме сладоледени топки, които подреждаме в тава, застлана с пергамент и бързо прибираме във фризера да се стегнат.

А щом се втвърдят добре, заливаме с разтопена шоколадова глазура. Тук имате много варианти за украса. Само внимавайте да не затоплите прекомерно шоколада, защото рискувате да разтопи сладоледа ви. Какви още тънкости има в тази рецепта - гледайте във видеото:

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта