Регистрация

Домашен конфитюр от тиква

Домашен конфитюр от тиква
Лесно   |   Порции 6 бурканчета   |   Видяна: 1486

Мармалад от тиква или тиквен конфитюр.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг тиква
  • 1 кг захар
  • 500 мл вода

Начин на приготвяне:

1. Тиквата обелете и нарежете на кубчета.

2. Захарта изсипете в тенджера, залейте с водата и кипнете на умерен огън до получаването на гъст захарен сироп.

3. Добавете тиквата в него и оставете да се готви на слаб огън под капак. Ако започне да загаря карамела, долейте още 100 мл вода.

4. Когато тиквата е омекнала, можете да намачкате на пюре или да оставите на кубчета.

5. Разпределете горещата смес в стерилизирани буркани и затворете добре с капачките.

6. Съхранявайте на хладно за до 3 месеца.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта