Гювечета от питки с кайма и яйце
Топъл сандвич от пълнено хлебче с месо, лук, майонеза, домат, яйце и кашкавал.
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 1-2 скилидки чесън
- 200 г кайма
- 2 с.л. олио
- сол и пипер на вкус
- 1 ч.л. суха мащерка или чубрица
- 1 с.л + 3 ч.л. майонеза
- 200 г кашкавал, моцарела или друго твърдо жълто сирене
- парче от картоф
- 1 домат
- магданоз
- 3 питки за хамбургер или други питки по желание
- 3 яйца
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука. Сипете олиото в тиган и сгорещете на умерен огън. Запържете лука за 3-4 минути.
2. Добавете каймата и гответе 7-8 минути докато стане на трохи и се позапържи. Овкусете с чубрица/мащерка, намачкания или силно наситнен чесън, сол и пипер и гответе още 4 минути.
3. Отрежете капачетата на питките и с чаена лъжичка издълбайте сърцевината. Намажете вътрешността на всяка питка с по 1 ч.л. майонеза.
4. Рендосайте твърдото сирене, което сте си избрали.
5. Изсипете охладената запръжка в купа и добавете 50-60 г от рендосаното сирене в нея. Сипете 1 с.л. майонеза, разбъркайте и разпределете в питките. Отгоре похлупете с по дебел резен домат.
6. Отрежете 3 кръгчета от картоф с дебелина 1,5 см. и ги сложете на дъното на голям тиган. Отгоре положете пиктите. Чукнете по 1 яйце във всяка от тях и поръсете яйцето със сол и пипер.
7. Отгоре поръсете половината от останалия кашкавал и сипете вода на дъното на тигана без да достига до хлебчетата. Пуснете на умерен огън и сложете капак. Печете 12 минути.
8. Поръсете останалия кашкавал, върху него - наситнени листа магданоз и сложете капака за още 4 минути.
9. Сервирайте готовите питки топли и хапнете с удоволствие.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ