Гръцка салата с оцет
Лесно | Порции 1
| Видяна: 2854
Пресни зеленчуци с маслини и сирене.
Необходими продукти:
- 2 средни, твърди домата, с махнати семки и нарязани на четвъртинки
- 1 лук шалот или половин глава червен лук, нарязан на тънки полумесеци
- 1/2 краставица, нарязана на полумесеци
- 1 зелена сладка чушка, почистена от семето и нарязана на тънки ленти
- 6 пеперончини от буркан
- 1/4 ч. маслини "Каламата" без костилките или друг вид маслини по избор
- 50 г сирене фета, нарязано на кубчета
- 2 с.л. винен оцет и прясно смлян черен пипер
- 4 с.л. зехтин Еxtra virgin
- 2 щипки сушен риган
- 1 ч.л. пресен магданоз, нарязан наситно
- 1/2 ч.л. прясна мащерка
Начин на приготвяне:
1. В голяма купа разбъркайте оцета, солта и пипера и бавно сипете зехтина. Разбъркайте вътре сушените и пресните подправки.
2. Внимателно сипете всички продукти в дресинга.
Най-важните съставки
домат, зелени чушки, зехтин Extra Virgin, краставица, люта чушка, магданоз, маслини, мащерка, оцет, риган, сирене фета, черен пипер, шалот
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ