Грис халва с плодове, масло и ядки
Здравословен грис с масло ги или гхи и индийски аромати.
Бон Апети
Излъчен на 22.11.2016
Грис халвата е десерт, познат на българския вкус от столетие, но същото ястие се приготвя и в Изтока, като местните залагат на традиционни букети от подправки и плодове, за да зарадват децата си с вкусна закуска или десерт. Тази рецепта е симбиоза между българкста традиция и индийските обачаи, като не изисква кухнята ви да е пълна с екзотични продукти. Единственият трудно намираем у нас ингредиент е маслото гхи, което можете да направите у дома си или пък ако не сте прекалено взискателни, да замените с обикновено масло. Останалото са зелени ябълки, тъмни стафиди, грис от твърда пшеница, кафява захар демерара или друг вид кафява захар, зелен кардамон и ядки кашу. А крайният резултат е пленяващ здравословен десерт, който кара мало и голямо да заобича странния му вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ