Регистрация

Говежди кебапчета на шиш

Говежди кебапчета на шиш
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 3314

Печени телешки кебапчета с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г говежда кайма (можете да използвате също агнешка или пилешка кайма)
  • 1 голямо яйце
  • 2 големи глави жълт лук, настърган
  • 2 скилидки чесън, счукани
  • 1 с.л. куркума
  • сол и черен пипер на вкус
  • дълги и дебели шишове
  • скара на дървени въглища или барбекю

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа смесете всички продукти и ги разбъркайте добре с ръце. Покрийте купата и я оставете в хладилника през нощта или най-малко за 2 часа.

2. Вземете шепа от сместа и я оформете като кюфте.

3. С едната ръка вземете дълъг и дебел шиш и прободете месото с него, като оформяте месото около шиша. Така се получава продълговатата форма на кебапчетата. Гледайте да притиснете добре месото в горния и долния му край към шиша.

4. Ако печете на скара на дървени въглища, ще получите най-добри резултати, но можете да опечете кебапчетата и на барбекю. Сложете шишовете над огъня и печете по около 10 мин. от всяка страна или докогато сметнете, че кебапчетата са опечени.

5. Отстранете шишовете от скарата, докато са още горещи и като ги държите за дръжката, използвайте голяма вилица, за да махнете кебапчетата от шишовете. Тъй като сте прилепили по-силно месото към шишчето в горния и долния край, там то ще е по-залепнало. Затова вземете нож и внимателно бутнете кебапчето, докато излезе от шиша.

6. Сервирайте с ориз или хляб, докато кебапчетата са горещи.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта