Регистрация

Гаспачо - доматената супа на Испания

Гаспачо - доматената супа на Испания
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1735

Студена зеленчукова супа в стил пюрирана Шопска салата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г червени зрели твърди домати
  • 100 г краставица
  • 2 сладки чушки
  • 3 скилидки чесън
  • 1/3 глава лук
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.л. кимион на прах
  • 1 с.л. оцет
  • 3 с.л. зехтин
  • 10 г листа босилек
  • 250 мл студена вода
  • 4 кубчета лед
  • 70 г бял хляб

Начин на приготвяне:

1. Почистете доматите и ги нарежете на едро. Същото направете с краставиците и чушките. Лука нарежете на 2-3 парчета, скилидките чесън ще ви трябват цели. Босилековите листа измийте, а хляба нарежете на парчета. Запазете си малко чушка, хляб, краставица и босилек за гарниране при поднасяне.

2. Най-добре ще е ако успеете да съберете всички продукти в купата на чопъра или пасатора и да пюрирате заедно.

3. След това добавете подправките, мазнината и водата и пюрирайте финално. Ако не се събира всичко заедно, разделете на няколко пъти и после пресипвайте в обща купа. Разбъркайте и чак тогава прехвърлете в индивидуални порции.

4. Гарнирайте всяка супа с кубче лед, листа босилек, парченца бял хляб и нарязани на ситно чушки и краставица. Финално покапете със зехтин и можете да поднесете в чиния като предястие или в чаша.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта