Регистрация

Гарнитура от спанак в бешамел

Гарнитура от спанак в бешамел
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 760

Спаначена гарнитура от спанак в млечен сос с масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г спанак
  • 20 г масло
  • 1 с.л. брашно
  • 1/4 ч.л. индийско орехче
  • 250 мл мляко
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Спанака измийте и отцедете от водата.

2. Сложете тенджера на умерен огън без мазнина и щом се затопли, изсипете спаначените листа в нея. Сложете капак и оставете да се задушат без мазнина за 4 мнути. Ще пуснат вода и ще намалят обема си.

3. Прехвърлете листата в гевгир или марля и отцедете възможно най-много течност от тях. Останалата част наситнете.

4. В касерола на умерен огън пуснете маслото и поръсете с брашното. Бъркайте докато се получи хомогенен крем. Внимавайте - не бива да потъмнява, затова при необходимост намалете огъня.

5. Овкусете с индийското орехче и постепенно при непрестанно бъркане на тънка струя сипвайте млякото. Щом се получи еднороден сос, оставете за 1 минута да покъкри, овкусете със сол и пипер и размешайте.

6. Прибавете спанака в соса, разбъркайте хубаво и махнете от огъня. Поднесете като леко основно или за гарнитура към риба, печено пилешко или телешко месо.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта