Регистрация

Гарнитура от печено фиде с масло

Гарнитура от печено фиде с масло
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1141

Фиде на тиган с масло и сол - бързо основно или лесна гарнитура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г фиде
  • 50 г масло
  • 1/2 ч.л. сол
  • вода

Начин на приготвяне:

1. Изсипете фидето в тиган с незалепващо покритие с диаметър около 24-26 см. и сложете на котлона. Пуснете огъня на умерен към слаб. След 2 минути започнете да разбърквате.

2. Бъркайте и обръщайте фидето, за да се запече до златисто, но без да прегаря. Трябва да се меша нежно през цялото време.

3. Добавете маслото, направете кладенче в средата на тигана и го омешайте докато се разтапя с фидето. Бъркайте още 2 минути след разтапянето му. Посолете и размешайте.

4. Сипете вряла вода колкото да покрие с милиметър фидето. Сложете капак и оставете да се готви 3-4 минути.

5. Махнете от котлона и оставете настрана без да вдигате капака още 2-3 минути.

6. Сервирайте чисто за бързо прихапване или като гарнитура към месо и риба. По желание можете да рендосате кашкавал, да залеете с консерва риба тон, да добавите гъби от буркан или пък да покапете с доматен сос.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта