Регистрация

Вкусни хамбургери с лимон и сьомга

Вкусни хамбургери с лимон и сьомга
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 2492

Рибен шницел с майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ½ кг сьомга от консерва или сготвена вкъщи, изцедена и накъсана на малки парчета
  • 2 яйца
  • ¼ ч.ч. нарязан пресен магданоз
  • 2 с.л. ситно нарязан лук
  • 2 с.л. лимонов сок
  • ½ ч.л. сух босилек
  • 1 щипка червен пипер на люспи
  • 1 с.л. растително олио
  • 2 с.л. лека майонеза

Начин на приготвяне:

1. В средно голяма купа смесете сьомгата, яйцата, магданоза, лука, 2 с.л. лимонов сок, ½ ч.л. босилек и червения пипер. Оформете 6 добре сплескани шницела, дебели по около 1-1,5 см.

2. Загрейте олио в голям тиган на средна температура. Когато олиото се нагорещи, добавете шницелите и ги пържете по 4 мин. от всяка страна, докато покафенеят.

3. В малка купа смесете майонезата, 1 с.л. лимонов сок и щипка босилек. Използвайте соса като гарнитура към шницелите.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта