Вкусни хамбургери с лимон и сьомга
Лесно | Порции 6
| Видяна: 2492
Рибен шницел с майонеза.
Необходими продукти:
- ½ кг сьомга от консерва или сготвена вкъщи, изцедена и накъсана на малки парчета
- 2 яйца
- ¼ ч.ч. нарязан пресен магданоз
- 2 с.л. ситно нарязан лук
- 2 с.л. лимонов сок
- ½ ч.л. сух босилек
- 1 щипка червен пипер на люспи
- 1 с.л. растително олио
- 2 с.л. лека майонеза
Начин на приготвяне:
1. В средно голяма купа смесете сьомгата, яйцата, магданоза, лука, 2 с.л. лимонов сок, ½ ч.л. босилек и червения пипер. Оформете 6 добре сплескани шницела, дебели по около 1-1,5 см.
2. Загрейте олио в голям тиган на средна температура. Когато олиото се нагорещи, добавете шницелите и ги пържете по 4 мин. от всяка страна, докато покафенеят.
3. В малка купа смесете майонезата, 1 с.л. лимонов сок и щипка босилек. Използвайте соса като гарнитура към шницелите.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ