Винена тапиока с английски крем
Перли от тапиока във винен сос с ванилов топинг.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. саго (перли от тапиока, които се продават в супермаркетите)
- 4 ч.ч. вода
- 3 ч.ч. червено вино
- 1 ч.ч. захар
- 1 шушулка канела
- 4 зърна карамфил
За английския крем:
- 500 мл мляко
- 6 яйца
- 1 ч.ч. захар
- 1 пакетче ванилия на прах (или 1 ч.л. есенция от ванилия)
Начин на приготвяне:
1. Сложете сагото в тенджерка.
2. Покрийте с вода и и оставете да се вари около час.
3. Добавете канелата и карамфила. Варете, след като намалите огъня малко, за около 30 мин., докато перлите станат прозрачни.
4. След това добавете виното и захарта. Бъркайте за около 8 мин., за да не залепне за дъното на съда. Ако сосът е прекалено гъст, добавете малко кипяща вода.
5. Свалете от огъня и прехвърлете в купичка за сервиране.
На английския крем:
1. В тенджерка кипнете млякото с ванилията.
2. В купа разбийте яйцата със захарта до побеляване.
3. Добавете яйцата бавно към млякото, като бъркате непрекъснато.
4. Намалете котлона и не спирате да разбърквате, докато кремът дотигне желаната гъстота.
5. Залейте сагото с крема и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ