Регистрация

Веган безглутенови сладки с кленов сироп

Веган безглутенови сладки с кленов сироп
Средно   |   Порции 18-22 броя   |   Видяна: 1562

Постни безглутенови бисквити с бадемово брашно, тахан, ябълково пюре и кленов сироп.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. сусамов тахан
  • 3 с.л. кленов сироп
  • 4 с.л. ябълково пюре
  • 1/2 ампула ванилия или ванилова есенция на прах
  • 4 с.л. захар
  • щипка сол
  • 3 с.л. царевично нишесте
  • около 200-220 г бадемово брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне:

1. Изсипете в купа тахана, ябълковото пюре и кленовия сироп. Добавете ванилията, захарта и солта и разбъркайте с шпатула.

2. Изсипете половината бадеmово брашно, царевичното нишесте и бакпулвера и разбъркайте докато се абсорбира. Следва да сипвате от останалата половина бадемово брашно и да разбърквате докато се получи нелепнеща топка тесто. Можете да приберете в хладилник за 10 минути да се стегне още малко.

3. Разточете тестото върху набрашнен лист хартия за печене, за да се получи кора с дебелина около 1,5 см. С ринг изрежете бисквити и подредете с отстояние в тава, застлана с хартия за печене. Най-вероятно ще трябва да печете на два пъти.

4. Гответе в предварително загрята на 180 градусa фурна за 25 минути без вентилатор. Сладките НЕ трябва да потъмняват. След изваждаnе изчакайте да починат 10 минути преди да дърпате от фолиото - докато са топли могат да се разпаднат.

Остава да си сервирате постен и вкусен домашен сладкиш без добавени мазнини и без глутен. Страхотен е за закуска, следобедна закуска или просто прихапване през деня.

 

Източник: YouTube/Lisa Kitahara

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта