Регистрация

Ватерзой с морски дарове

Ватерзой с морски дарове
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2925

Бяла риба, сьомга и скариди се смесват в традиционно белгийско ястие.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • около 4-5 стръка целина
  • 3-4 домата
  • около 250 г сьомга
  • около 250 г скариди
  • около 250 г всякакъв вид бяла риба
  • 2 глави лук
  • около 3 - 4 моркова
  • половин лимон
  • рибен бульон
  • бутилка бяло вино
  • малко магданоз
  • по желание див лук и/или градински кресон

Начин на приготвяне:

1. Нарежете всички зеленчуци на малки парчета.

2. Налейте около половин литър вино в голяма тенджера и сложете кубче бульон в него.

3. Сварете зеленчуците в тази смес и прибавете лимоновия сок.

4. Нарежете всичката риба и я запържете в тиган.

5. Когато е почти готова, сипете зеленчуците и виното при нея.

6. Дръжте на слаб до среден огън за известно време, докато рибата е напълно готова.

7. Свалете от огъня и нарежете суровите домати. Подредете ги отгоре.

8. Нарежете магданоза и по желание див лук и кресон

9. Поръсете отгоре за украса.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта