Бяла риба с моркови, майонеза и кашкавал
Печено филе от бяла риба с покривка от пържени моркови с лук, пласт от майонеза с чесън и коричка от кашкавал с копър.
Необходими продукти:
- 800 г филе от бяла риба от вид по желание - пангасиус, хек, треска или друго
- 3 средни глави лук
- 2 моркова
- сол и пипер
- 4 с.л. олио
- 2 скилидки чесън
- 4-6 с.л. майонеза
- 150 г кашкавал
- листа пресен копър
Начин на приготвяне:
1. Филетата риба обтрийте със сол и пипер. Застелете тава с хартия за печене или фолио и подредете плътно филетата - може и да се застъпват или директно да редите на два пласта, ако са прекалено тънки.
2. Лука нарежете на полумесеци, а морковите рендосайте на едро ренде. Сгорещете олиото в тиган, запържете лука за 5 минути до получаването на златист загар, добавете морковите и гответе при периодично мешане докато омекнат. Овкусете със сол и пипер. Получената запръжка разпределете върху рибата.
3. Намачкайте скилидките чесън и ги разбъркайте с майонезата. С този крем намажете върху запръжката.
4. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15 минути.
5. През това време рендосайте кашкавала и когато четвърт час от печенето изтече, го поръсете отгоре. Върнете за още 10-12 минути на същата температура.
6. Щом извадите ястието, го поръсете с листенца наситнен копър. Изчакайте съвсем леко да изстине, нарежете на 8 квадрата и сложете по 2 квадрата един върху друг в порция. Така ще се получи по-обемно и красиво блюдо.
Хапвайте докато е топло! Да ви е сладко!
Източник: YouTube/Вкусньiе идеи от Натали
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ