Регистрация

Бяла риба в бяло вино

Бяла риба в бяло вино
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1769

Задушена бяла риба във винен сос с дафинов лист.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг филе от бяла риба
  • 1 бутилка сухо бяло вино
  • 50 г масло
  • 50 г брашно
  • 2 дафинови листа
  • сол и бял пипер на вкус
  • 1 лимон

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото в малка купичка и запържете в него на умерен огън брашното до леко покафеняване.

2. Изсипете виното в широка тенджера, кипнете и добавете в него дафиновите листа и брашнената смес.

3. Обтрийте рибата със сол и пипер. Положете филетата (нарязани на порции по 250 грама приблизително) в кипящия брашнен сос.

4. Захлупете с капак и оставете да се готви на умерен огън 10-15 минути.

5. Поднесете рибата с част от соса и стиснете по малко лимонов сок върху нея. Сервирайте с подходяща гарнитура.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта