Регистрация

Бързо свинско с лук и доматен сос

Бързо свинско с лук и доматен сос
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3221

Свинска поджарка или пържено свинско с лук и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г свинско месо
  • 2 глави лук
  • 50 мл олио
  • 4 с.л. доматен сос
  • сол, червен и черен пипер на вкус
  • други подправки по желание (мащерка, чесън, розмарин, риган)
  • пресен магданоз по желание за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на полумесеци лука, а свинското - на малки хапки.

2. Сгорещете половината мазнина в тиган и запържете свинското месо до запечатване.

3. Изсипете месото в отделна паничка, сгорещете останалото олио и запържете в него лука.

4. Щом лукът покафенее, добавете месото и доматения концентрат. Гответе няколко минути докато свинското се развари хубаво. Ако е необходимо, добавете 1-2 лъжици вода или бульон, за да стане по-крехко.

5. Овкусете с подправки на вкус и поднесете с наситнен пресен магданоз.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта