Български сладкиш с ябълки и мед
Ябълков сладкиш с пандишпаново тесто и маслени трохи.
Сладкиш с ябълки и орехи се пече в Кухнята на Звездев, за да се получи един десерт с народни продукти - плодове, мед, кисело мляко, масло, орехи. Своеобразната сладка плодова пита е вкусна и питателна и може да бъде гарнирана така, че да заприлича на професионално сладкарско изделие.
Тестото се прави като в купа се разбиват яйца и захар до пухкавост. Постепенно се добавя и брашното. За плънката се обелват и рендосват ябълки, смесват се със захар, орехи, канела и бакпулвер. Трохите се правят като се претрива студено масло с брашно и захар. Сладкишът се реди в намаслена тава - пласт тесто, пласт ябълки, пак тесто, останалите ябълки, тесто. После се поръсват трохите и се запича на 180 градуса за 50 минути.
През това време можете да си направите топинга като разбъркате цедено кисело мляко с мед. Добавката на пресни парченца плодове придава допълнителен разкош.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ