Регистрация

Бургери с телешко-свинско месо

Бургери с телешко-свинско месо
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 8425

Питателна храна със зеленчуци и кайма.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 350 г мляно свинско
  • 200 г мляно телешко
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. подправка за кайма
  • 1 ч.л. чили на прах
  • 3 ч.л. морска сол
  • 1 ч.л. обща подправка
  • 3 ч.л. уорстърширски сос
  • 5-6 скилидки чесън, счукани
  • 1 средна глава лук
  • маруля
  • домати
  • кисели краставички
  • майонеза
  • кетчуп
  • 5 хлебчета със сусам

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа, смесете телешкото и свинското заедно. Добавете всички подправки, яйцето, чесъна и лука. Месете, докато всичко стане хомогенно. Оставете да престои за час, колкото по-дълго толкова по-добре, за да се смесят ароматите на подправките.

2. Дръжте наблизо купа с олио, за да топвате пръсти в нея. Топнете пръсти в олиото, вземете шепа мляно месо и направете голямо кюфте. Сплескайте го и направете дупка по средата с пръста си. Това ще попречи на бургера да се свие.

3. Загрейте барбекюто. Сложете бургерите на грила за 20 секунди на висока температура и после я намалете. Сложете капака на барбекюто и оставете да се пекат за 3-5 минути. Обръщайте бургерите и ги дръжте под око.

Гарнитура: маруля, лук, домати, кисели краставички, майонеза, кетчуп и тънък кашкавал

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта