Броколи с карфиол на пара
Здравословни зеленчуци на пара с трохи Полонез.
Бон апети
Излъчен на 10.01.2017
Готвим зеленчуци на пара по полска рецепта за здравословна храна или пък нискокалорично ястие или гарнитура. В началото няма нищо необичайно - моркови, броколи и карфиол се нарязват и се готвят на пара до омекване. Те обаче се поднасят с трохи Полонез, които придават особена апетитност на ястието. Ако сте строги вегетарианци, спрете рецептата дотук. Ако пък си хапвате и животински продукти - вижте сега:
Полонез се прави като в масло се запържват хлебни трохи. След като покафенеят, към тях се прибавя за съвсем кратко нарязано на ситно сварено яйце. След дръпване от котлона при трохите и яйцето се наместват пресни листенца магданоз и босилек, които правят притурката към ястието още по-ароматна и свежа.
А сега можете да поднесете зеленчуците, поръсени с тази шантава и вкусна идилия и да се порадвате на богатство от вкусове, аромати, хрупкавост и мекота. Вижте във видеото как точно се готви това ястие:
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ